--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omgaan met scheiding


Het is niet altijd gemakkelijk als je ouders gaan scheiden of zijn gescheiden.

Je leeft in een periode waarin veel verandert. Het zijn veranderingen waar je mee moet leren omgaan. En dat is soms best lastig.

Door de grote veranderingen kan je je soms intens verdrietig voelen of misschien ben je juist boos of wellicht voel je je schuldig of kan je je minder goed concentreren.

Daarnaast moet je ook erg wennen aan de nieuwe (thuis)situatie.

Het is begrijpelijk dat je hier niet over wilt of durft te praten. Anderzijds is het ook begrijpelijk dat het juist fijn is om gesteund te worden bij dit moeilijke en verdrietige proces.

Met het programma ‘KIND Centraal’ ga ik samen met jou op een laagdrempelige en creatieve manier een weg bewandelen die jou helpt om uiteindelijk op een prettige en positieve manier met de scheiding van je ouders om te gaan. Het is een programma die jou helpt bij je emoties, gedachten en gevoelens, zodat je met een positief en sterk gevoel deze vervelende periode kunt ondergaan.

Uiteindelijk ben jij je eigen helpend handje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verdriet bij verlies en rouw


Als je geconfronteerd wordt met ernstige ziekte of overlijden van iemand die voor jou heel belangrijk is of als je moeite hebt met de verwerking van je eigen ziekteproces of trauma, dan kan het soms heel moeilijk zijn om hier over te praten, je verdriet te uiten of aan te geven hoe je je voelt.

Wellicht heb je perioden waarin je je intens verdrietig voelt of misschien vind je het juist heel moeilijk om je (emotionele) gevoelens te uiten of voel je je een beetje eenzaam in je verdriet of je bent boos op je eigen ziekteverschijnselen of omdat je afscheid moet nemen van iemand die je heel lief vindt.

De dagen lijken nu misschien wel anders dan voorheen en wellicht heb je moeite met het verdriet van de mensen om je heen.

KINDness kan jou helpen en je een steun in je rug geven, om het verlies op een prettige en positieve manier een plekje te kunnen geven.

Met het programma “Mijn helpend handje” wordt spelenderwijs een manier gezocht om met je verdriet en het verlies om te gaan. Want met jouw mooie herinneringen, emoties en ervaringen kan jij uiteindelijk je eigen helpend handje zijn in het rouwproces.