Wie ben ik.

Als moeder geniet ik, samen met mijn man, van een prachtige zoon.

Elke dag betrap ik me er weer op hoe geweldig het is om je eigen kind op te zien groeien.

Elke dag ben ik me weer bewust hoeveel ik van mijn eigen kind kan leren.

Elke dag ervaar ik weer wat een positieve energie ik krijg van mijn kind.

Kortom, er is bij mij een bewustwordingsproces ontstaan, waarbij ik me realiseer dat ik me eigenlijk al vanaf mijn jeugd betrokken voelde bij kinderen.   

 

Mijn ervaringen.

Voordat ik gestart ben met mijn praktijk ‘KINDness', was ik vele jaren werkzaam in de gezondheidszorg. Na mijn HBO-V in 1995 afgerond te hebben, ben ik als verpleegkundige in diverse velden van de gezondheidszorg werkzaam geweest.

Omdat ik mijn kennis en kunde wilde vergroten, heb ik vervolgens de HBO- docenten opleiding voor verpleegkunde gevolgd.

Daarna ben ik gedurende 15 jaar werkzaam geweest als manager zorg in een zorgcentrum in Den Haag, waar ik tevens verantwoordelijk was voor het organiseren en coördineren van opleidingen en cursussen binnen de organisatie.

 

Na de geboorte van mijn zoontje heb ik het roer omgegooid en ben ik in 2013 gestart met mijn praktijk Sweet Wellness Babymassage en Baby Yoga en daarna KINDness Kindercoaching.

Hoewel Babymassage en Baby Yoga mij veel voldoening geven, kreeg ik toch de behoefte om daarnaast mijn droomdoel te realiseren. Dit heeft ertoe geleid dat ik in 2015 gestart ben met de opleiding Kindercoaching.

Omdat ik zelf positief ingesteld ben, zocht ik naar een passende aanvulling die zorgt voor verdere verdieping in dit mooie en interessante vak en die daarnaast een bijdrage levert aan verbreding van inzicht, kennis en bewustwording. Dat heeft ertoe geleid dat ik de opleiding Positieve Psychologie heb gevolgd.

 

Mijn streven is om ieder mens, situatie of ervaring vanuit de positieve kant te benaderen. Positieve psychologie sluit hier mooi op aan.

Als vrijwilliger bij Coach4You en als professional bij andere coachtrajecten heb ik deze ervaringen al veelvuldig kunnen toepassen, met goede én positieve resultaten.

Ook tijdens de vele workshops die ik aan ouders geef, heb ik kunnen constateren dat een positieve benadering bijdraagt aan een succesvolle  bewustwordingsproces.

 

Wat vind ik belangrijk.

We leven in een maatschappij waarbij prestatiegerichtheid, hoge verwachtingen en snelle ontwikkelingen belangrijke waarden zijn geworden. 

Waarden die voor kinderen vaak ontoereikend zijn.

Een kind mag kind zijn, een kind mag zichzelf zijn, een kind heeft zijn eigen wensen en grenzen….. Het zijn zomaar een paar belangrijke kernpunten die ook in deze maatschappij voor ieder kind belangrijk zijn en die niet vergeten mogen worden. Dit zijn kernpunten waar KINDness veel waarde aan hecht en tijdens het coachtraject aandacht aan zal besteden.

Als coach vind ik het o.a. belangrijk om hier op een positieve en laagdrempelige manier aandacht aan te besteden. Het kind staat centraal en niet de zorgen of problemen.

 

Kan ik jouw kind (én jou) dat extra steuntje in de rug geven?

 

KINDness groet, 

 

Marike den Braber