Omgaan met scheiding


 

Het is niet altijd gemakkelijk als je ouders gaan scheiden of zijn gescheiden.

Je leeft in een periode waarin veel verandert. Het zijn veranderingen waar je mee moet leren omgaan. En dat is soms best lastig.

Door de grote veranderingen kan je je soms intens verdrietig voelen of misschien ben je juist boos of wellicht voel je je schuldig of kan je je minder goed concentreren.

Daarnaast moet je ook erg wennen aan de nieuwe (thuis)situatie.

Het is begrijpelijk dat je hier niet over wilt of durft te praten. Anderzijds is het ook begrijpelijk dat het juist fijn is om gesteund te worden bij dit moeilijke en verdrietige proces.

 

Samen met jou ga ik op een laagdrempelige en creatieve manier een weg bewandelen die bij jou past en jou helpt om uiteindelijk op een prettige en positieve manier met de scheiding van je ouders om te gaan. Het is een programma die jou helpt bij je emoties, gedachten en gevoelens, zodat je met een positief en sterk gevoel deze vervelende periode kunt ondergaan. Én bovendien sterker in je schoenen zal staan.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verdriet bij verlies en rouw

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als je geconfronteerd wordt met ernstige ziekte of overlijden van iemand die voor jou heel belangrijk is of als je moeite hebt met de verwerking van je eigen ziekteproces of trauma, dan kan het soms heel moeilijk zijn om hier over te praten, je verdriet te uiten of aan te geven hoe je je voelt.

Wellicht heb je perioden waarin je je intens verdrietig voelt of misschien vind je het juist heel moeilijk om je (emotionele) gevoelens te uiten. Of voel je je misschien een beetje eenzaam in je verdriet? Het kan ook zijn dat je boos bent op je eigen ziekteverschijnselen of dat je je machteloos voelt omdat je afscheid moet nemen van iemand die je heel lief vindt.

De dagen lijken nu misschien wel anders dan voorheen en wellicht heb je moeite met het verdriet van de mensen om je heen.

KINDness kan jou helpen en je een steun in je rug geven, om het verlies op een prettige en positieve manier een plekje te kunnen geven.

 

KINDness gaat samen met jou spelenderwijs en op een laagdrempelige manier ontdekken hoe je met je verdriet en het verlies om kunt gaan. Want met jouw mooie herinneringen, emoties en ervaringen ben jij degene die uiteindelijk nóg sterker uit het rouwproces kan komen.


Rouwproces in andere situaties


Verdriet, boosheid, onmacht, teleurstelling, een somber gevoel..... het zijn zomaar wat signalen die wellicht bij jou heel herkenbaar zijn. En dat is logisch! Want wist je dat je ook een rouwproces doorloopt als je bijvoorbeeld een trauma hebt te verwerken, zelf (chronisch) ziek bent of verhuisd bent en daardoor opnieuw een sociaal leven moet opbouwen? En natuurlijk mag je verdrietig, boos of teleurgesteld zijn, want het is begrijpelijk dat je soms moeite hebt om met jouw situatie om te gaan. En daarom is het wellicht voor jou prettig als je samen met KINDness een weg weet te vinden hoe je met deze ongemakkelijke momenten om kunt gaan. Samen gaan we ontdekken wat voor jou prettig is en wat bij jou past, zodat je een sterke toekomst tegemoet gaat.